Haideti sa ne cunoastem mai intai.

Echipa si site-ul AboutRO sunt prezentate aici – in pagina “Despre Noi“.  Gata, am rezolvat repede partea asta 🙂

Prezentare website si blog.

Am mentionat deja cateva lucruri despre site la adresa de mai sus, dar putem sa facem un rezumat si sa adaugam ca bonus cateva statistici.

Scurt pe doi: www.AboutRO.com este conceput de oameni pasionati de calatorii – pentru turisti (atat autohtoni cat si straini). Proiectul si-a propus sa atinga doua scopuri mari:

  • sa promoveze Romania turistica (in special zonele mai putin cunoscute, nu doar mitul Dracula ;));
  • sa ajute toti calatorii cu informatii utile.

Ce probleme rezolvam si cum facem asta:

  • Problema nr1: informatie fragmentata.

Este greu sa gasesti informatii complete despre o anumita zona, intr-un singur website. Tie de cate ori ti s-a intamplat sa fi nevoit sa consulti 2-3 site-uri pana sa iti faci o harta mentala a unei zone pe care planuiai sa o vizitezi?

Acum nu mai e nevoie de asta: din maxim doua click-uri esti cu soricelul deasupra unei regiunii.

Dintr-o privire poti sa iti dai seama de tipul atractiilor turistice din zona, numarul si pozitionarea acestora. Trebuie doar sa le alegi pe acelea care te intereseaza, sa le consulti si sa le adaugi la traseul tau personalizat. Tot ce iti ramane de facut e sa printezi harta cu indicatiile rutiere si lista cu descrierea sumara a obiectivelor alese.

Practic ai tot timpul un ghid personal la dispozitia ta.

  • Problema nr2: lipsa unor informatii clare legate de pozitionarea geografica a obiectivelor intr-o anumita zona. Majoritatea website-urilor de profil au o baza de date cu denumiri si link-uri. Atat.. 😐  Daca ai X ore la dispozitie sa vizitezi o zona pe care nu o cunosti foarte bine, cat crezi ca iti ia sa iti dai seama la care obiective din baza respectiva poti sa ajungi (pe jos sau cu masina)? Cum iti dai seama de distanta fata de un punct de reper si obiectivul Y; dar Z?

Ah, stiu suna a aritmetica :D.. Nu e aritmetica, ci pierdere de timp: cauti alte site-uri care mentioneaza adresa exacta, apoi Google Maps, luat notite, iar in final ajungi sa printezi zeci de pagini.

In AboutRO ai o harta interactiva cu 2300 de locatii pozitionate aproximativ ca in realitate. Asa ca iti este usor sa vezi care obiectiv turistic este in coltul opus al judetului, si care este langa tine. De asemenea, ai la dispozitie optiunea “Cautare Avansata” in care poti sa alegi un judet sau un oras si raza in km pe care sa iti afiseze toate atractiile din zona. How cool is that? 🙂

Pai hadeti sa va spunem noi cat de util poate sa fie: in cateva secunde ai o lista completa cu ce poti efectiv sa vezi pe o raza stabilita de tine. Daca esti pe jos evident te limitezi la cativa km, iar daca esti cu masina setezi zeci sau chiar sute de km. Tu hotarasti, iar site-ul iti genereaza totul dupa placul tau.

  • Problema nr3: lipsa unei baze complete cu evenimente care au loc anual: balciuri, festivaluri, evenimente culturale, obiceiuri traditionale etc. Cu totii stim ca o vizita intr-o zona in timp de sarbatoare, este cu mult diferita fata de o vizita intr-o zi oarecare. De ce sa nu tinem cont de detaliile acestea si sa pierdem ocazia de a sincroniza concediul nostru cu asemenea evenimente?

Problema aceasta nu este inca rezolvata 100% :D, dar lucram la ea: structura este gata si oricine poate sa introduca informatii. Avem nevoie si de ajutorul vostru sa populam baza cu sute de evenimente frumoase.

Incheiem articolul acesta cu cateva statistici (interesante – speram noi 😉 ):

  • 2300 atractii turistice documentate (in romana si engleza).

Date aproximative: 220 cetati/palate/castele/conace/castre romane/ruine; 150 muzee; 70 case memoriale; 30 monumente; 60 pesteri; 40 lacuri; 350 biserici/mitropolii/catedrale; 40 rezervatii naturale; vulcani noroiosi – doar in doua locatii :); 5 cascade.

  • 3700 de poze;
  • un an si jumatate de lucru pentru documentarea si implementarea acestora (puteti sa va bucurati de rezultat aici: www.AboutRO.com).
The following two tabs change content below.
http://www.facebook.com/pages/Why-Romania/114421861963856?v=wall

Latest posts by Echipa AboutRO (see all)