În Vestul Europei, Clujul este perceput ca un oraş sărac, cu o rată a criminalităţii ridicată, însă oamenii îşi schimbă părerea când vin aici şi descoperă un oraş prietenos, care se remarcă prin cultură, tradiţii şi gastronomie. Aceasta este opinia studenţilor de la Şcoala Superioară Hotelieră şi de Turism din Bellinzona, Elveţia, care au elaborat o strategie de marketing pentru promovarea municipiului Cluj-Napoca.  Studiul a fost realizat în colaborare cu Primăria, prin Centrul de Informare Turistică.

Printre punctele tari ale oraşului identificate de elveţieni se numără cultura, tradiţiile, gastronomia, zonele verzi şi curăţenie. În schimb, Clujul nu este deloc cunoscut în vestul Europei, oamenii percepându-l ca un oraş sărac, cu o rată a criminalităţii ridicată.

“Clujul ar putea avea o ofertă grozavă, care să îi atragă pe turişti. Acum, majoritatea sunt uimiţi când vin aici, deoarece în vestul Europei oamenii nu au destule informaţii despre România. Majoritatea cred că este o ţară săracă, iar când ajung aici rămân uimiţi. Clujul trebuie promovat”, a precizat Elena Petra, reprezentant al Şcolii elveţiene.

Stirea completa aici:http://www.buzznews.ro/2011/04/07/elvetienii-dau-lectii-de-turism-primariei-cluj-napoca/

Sursa:Buzznews.ro

 

 

 

The following two tabs change content below.