Această siglă va fi de acum elementul de identitate folosit de toate instituţiile aflate în subordinea Consiliului Local şi a Primăriei, dar şi pe toate materialele de promovare a oraşului nostru ca destinaţie turistică

Municipiul Braşov, ca destinaţie turistică, are de acum propriul logo. Acest simbol are la bază însăşi poziţionarea geografică a oraşului, astfel că muntele este elementul central al acestui logo. Pentru realizarea acestui simbol s-a realizat o cercetare calitativă având la bază atât interviuri detaliate cu locuitori ai oraşului, cât şi focus grupuri cu factori cheie din mediul turistic (agenţi de turism, hotelieri etc.). Analiza datelor rezultate de cercetare arată faptul că marea majoritate a intervenţiilor consideră Braşovul un oraş turistic şi îl asociază ideii de munte. De asemenea, atât braşovenii, cât şi cei care activează în turism consideră că domeniul schiabil şi Poiana Braşov constituie atuuri pentru oraş.
Concluziile cercetării arată că majoritatea covârşitoare a braşovenilor cred că Braşovul este cel mai frumos oraş, iar principalul element pe care oamenii îl consideră de cea mai mare importanţă pentru oraş este natura. Şi curăţenia este un element identificat ca definitoriu pentru Braşov, iar muntele, Poiana Braşov şi sporturile de iarnă sunt considerate cele mai valoroase atuuri pentru oraş şi consideră ca acestea trebuie promovate. Numai 10% dintre intervievaţi apreciază ca foarte valoros trecutul istoric/medieval al oraşului. „Din studiu a reieşit faptul că braşovenii consideră că oraşul nu este suficient promovat ca destinaţie turistică şi cred că trebuie făcute eforturi mai mari în acest sens”, susţine primarul George Scripcaru.
Logo-ul Braşovului a fost aprobat la sfârşitul săptămânii trecute de Consiliul Local, astfel că folosirea lui se poate face din acest moment.

Ştirea completă aici.

Sursa:bzb.ro

The following two tabs change content below.