Contractele de finanţare pentru proiectele de promovare turistică “Drumul Vinului” şi “Drumul Fructelor” au fost semnate la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, a anunţat, vineri ,6 mai, într-o conferinţă de presă, preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Mircea Cosma.

Drumul Vinului este un proiect de anvergură, demarat în 2004 de autorităţi, pentru a dezvolta zonele turistice din Prahova prin intermediul marilor producători de vinuri din judeţ.

El reediteaza un segment mai vechi dintr-un drum al vinului folosit de romani, care strabatea Europa. Cu o lungime de 58 de kilometri, acesta străbate judeţul de la est la vest, tranzitând 13 localităţi din Prahova, printre care Urlaţi, Ceptura, Valea Călugărească şi Tohani, recunoscute pentru podgorii si crame.

Vinurile „Sânge de taur”, „Princiar”, „Vinul Voievodului”, „Dracula”, „Vinul Baronilor”, „Budureasca”, alături de alte sortimente realizate numai din viţă nobilă, pot fi cumpărate sau doar degustate în aceste crame.

În ceea ce priveşte obiectivele turistice, pe Drumul Vinului se pot vizita Palatul Cantacuzino, Casa Memorială „Pană Filipescu”, Biserica „Sfinţii Trei Ierarhi” sau Palatul „Micul Trianon”.

Mănăstirea Vărbila, Mănăstirea Zamfira, Schitul „Sfânta Maria” şi Biserica Galbenă sunt câteva dintre lăcaşurile de cult cu veche tradiţie, amplasate pe acest traseu.

“Drumul Fructelor”, care are o lungime de 64 de kilometri, leaga 18 localitati prahovene, fiind punctat de 28 de popasuri turistice.Pentru promovarea acestuia, MDRT a aprobat o finanţare europeană de peste 960.000 de lei. http://www.drumulfructelor.ro/

Potrivit preşedintelui Consiliului Judeţean Prahova, Mircea Cosma, banii alocaţi promovării vor fi folosiţi, în următorii doi ani, pentru realizarea unui brand al traseului turistic care să ajungă la urechile a 50.000 de potenţiali turişti.

Pe lângă aceste două proiecte, este în plină desfăşurare şi „Drumul Voievozilor”, iar CJ Prahova a anunţat un al patrulea program „Drumul Sării”.

Surse: adevarul.ro, cjph.ro, prahova.semnal.eu

 

The following two tabs change content below.