În România există, se pare,  patru mari poieni cu narcise, situate in zone diferite ale ţării: la Negrileasa- Jud. Alba,  la Întregalde-tot jud. Alba , la Vad- Făgăraş şi poiana cu narcise de la Negraş- jud. Argeş.

Două  poieni cu narcise dintre cele enumerate mai sus, se află week-endul acesta în plină sărbătoare şi asta pentru că sfârşitul lunii mai reprezintă perioada din an când narcisele din zone mai răcoroase înfloresc, împodobind graţioase poienile.

Prin urmare, în acest week-end aveţi de ales: puteţi merge în poiana Narciselor de la Vad- jud. Făgăraş, unde duminică, 22 mai, va avea loc Festivalul Narciselor de la Vad, sau în poiana de la Negrileasa, jud. Alba, unde în acest sfârşit de săptămână va fi organizată o serbare câmpenească.

Festivalul Narciselor de la Vad vă aşteaptă duminica aceasta cu spectacole de muzică tradiţională din Ţara Făgăraşului (ansamblul “Dor Făgărăşan”, taragotisul Ghiţă Radu de la Rupea, ansamblul “Cerbul Carpatin” şi o reprezentaţie a copiilor de la Şcoala Generală Sercaia).

În cadrul serbării câmpeneşti de la Negrileasa- jud. Alba veţi avea parte, de asemenea, de reprezentaţii de muzică populară ale artiştilor locali, de tarabe cu obiecte de artizanat şi, bineînţeles, de tradiţionalii mici şi bere.

Unde mergeţi, voi hotărâţi :).

 

Noi vă urăm oricum petrecere frumoasă şi week-end plăcut!

 

Surse: adevărul.ro, prinbrasov.ro, zilesinoptideva.blogspot.com

 

 

 

 

 

 

 

 

The following two tabs change content below.