Noaptea Muzeelor are loc în fiecare an, în preajma zilei de 18 mai, Ziua Internaţională a Muzeelor. De obicei,  ziua aleasă este sâmbăta, astfel încât toata lumea să se poată bucura în voie de expoziţiile şi manifestările ce se întind până în zori.

Curioşi să aflăm ce ne pregateşte ediţia 2011 a Nopţii Muzeelor , am răsfoit puţin programul, disponibil pe site-ul evenimentului. Da, avem de unde alege. Muzeele participante, din mai multe oraşe ale ţării, ne îmbie cu felurite de delicii culturale: piese de teatru, recitaluri de pian sau vioară, concerte, lecturi publice, defilări de personaje istorice, demonstraţii de artă militară medievală, proiecţii de film documentar, instalaţii video, etc.

Sfatul nostru: vizitaţi site-ul evenimentului, aflaţi ce muzee participă din  oraşul vostru şi faceţi-vă rapid programul pentru sâmbătă seară.

În ceea ce ne priveşte, nu ne-a fost este prea uşor să ne hotărâm, însă vom începe cel mai probabil seara cu o plimbare pe la Curtea Veche şi MNAR, iar apoi vom poposi la Muzeul Literaturii Române unde ne aşteaptă o serie de evenimente interesante: recital de vioară, concert folk şi, ceva ce nu trebuie să ratat, de la ora 23:00 formaţia PONTICE, concert de muzică medievală.

Pe cei de la PONTICE, i-am cunoscut în urmă cu câţiva ani, tot în cadrul Nopţii Muzeelor, când au făcut un spectacol pe cinste. I-am ascultat apoi la Festivalul Medieval de la Sighişoara 2009, şi nici atunci nu ne-au dezamăgit. Instrumentele medievale şi ritmurile lor vesele sună foarte bine.

Concluzie: cu siguranţă veţi găsi un concert, o piesă de teatru sau vreo altă manifestare, care să vă motiveze să nu petreceţi acest sfârşit de săptămână în casă. Când spunem asta, nu ne gândim doar la Noaptea Muzeelor, ci şi la Festivalul „Club A” (dacă locuiţi sau sunteţi în trecere prin Bucureşti), al cărui program îl găsiţi aici.

Mai rămâne doar ca vremea aceasta capricioasă să să fie şi ea de partea noastră!

Week-end plăcut!

 

The following two tabs change content below.