Începând de luni, turiştii aflaţi la Bucureşti vor putea călători cu un autobuz supraetajat ce va face turul obiectivelor turistice, la fel cum se întâmplă în marile capitale ale lumii.

Pe noua linie de transport destinată vizitării obiectivelor turistice din Bucureşti, înfiinţată de Regia Autonomă de Transport Bucureşti (RATB), vor circula, începând de azi, patru autobuze speciale, supraetajate, cu o capacitate de 77 de locuri.

Cele patru autobuze supraetajate vor circula între orele 10.00 şi 22.00, la intervale de 15 minute, iar traseul, care va fi parcurs în aproximativ 50 de minute, va avea o lungime de 15,4 kilometri şi 14 staţii, a anunţat RATB, într-un comunicat de presă.

Autobuzele vor merge pe traseul Piaţa Presei, Muzeul Satului, Arcul de Triumf, Piaţa Victoriei, Calea Victoriei, Palatul Parlamentului, Piaţa Unirii, Universitate, Piaţa Romană, apoi din nou prin Piaţa Victoriei, Piaţa Charles de Gaulle, Şoseaua Kiseleff, Piaţa Presei.

Pe traseul turistic sunt Casa Presei, Parcul Herăstrău, Muzeul Satului, Arcul de Triumf, Muzeul Antipa, Muzeul de Geologie, Muzeul Ţăranului Român, Palatul Victoria, Ateneul Român, Muzeul Naţional de Artă, Biserica Creţulescu, Palatul Telefoanelor, Palatul CEC, Muzeul Naţional de Istorie, Palatul Parlamentului, Patriarhia Română, Hanul lui Manuc, Curtea Veche, Universitatea, Spitalul Colţea, Muzeul Municipiului Bucureşti, Teatrul Naţional, Muzeul Literaturii şi Academia de Studii Economice.

Costul unui bilet va fi de 25 de lei pentru adulţi şi de 10 lei pentru copii cu vârste între 7 şi 14 ani.Copiii care au sub şapte ani, însoţiţi de adulţi, nu vor avea nevoie de bilet. Cardul de călătorie este valabil 24 de o de la prima validare şi poate fi cumpărat din autobuzele turistice.

Fane Degete, un împătimit al călătoriilor cu mijloacele de transport în comun, a fost primul bucureştean care a salutat această iniţiativă a Primăriei: „Este o idee foarte bună, mă bucur să văd că se întâmplă în sfârşit şi la noi ceea ce am văzut în alte capitale europene. Mie îmi place foarte mult să mă plimb cu autobuzul şi, în plus, îmi face mereu plăcere să întâlnesc turişti străini. Din păcate, până acum aceştia erau răspândiţi pe ici-colo, mai găseam câte unul rătăcit prin autobuzul 331, pe altul la metrou… Era foarte obositor pentru mine. Aş vrea să-i mulţumesc din suflet domnului primar Oprescu, acum, slavă Domnului, nu mai trebuie să alerg prin tot oraşul după dânşii, îi găsesc pe toţi într-un loc. Practic, e ca şi cum aş merge la hipermarket”.

Sursa: dailycotcodac.rozf.ro

 

The following two tabs change content below.