Crina Coco Popescu, în vârstă de 16 ani, este  prima femeie din lume care a escaladat muntele Sidley din Antarctica.. Potrivit site-ului academiei- World Records Academy- românca  a intrat oficial în Cartea Recordurilor ca prima femeie care a făcut acest.

Crina Coco Popescu a escaladat muntele Sidley, cel mai înalt vulcan din Antarctica (4285m înălţime) în prima expediţie a alpiniştilor pe acest vulcan, alături de rusul Alex Abramov, italianul Mario Trimeri şi americanul Scott Woolams, din 2010-2011.

“Ştiam că suntem prima echipă care am urcat pe acest munte şi am simţit asta şi mai bine atunci când ne căutam cel mai bun drum spre vârf”, a declarat Crina după expediţie.

“Am căutat creasta, cu ochii pe altimetru, pentru a prinde cel mai înalt punct. Am găsit două puncte, care aveau cam aceeaşi înălţime, acelea fiind cele mai înalte. Pe creastă eram legaţi cu frânghii, aşa că am fi atins vârful într-o anumită ordine. Dar ne-am oprit şi ne-am aşteptat unii pe ceilalţi, ca să păşim împreună, în acelaşi timp, pe vârf, împărţind bucuria premierei”, a spus Crina Coco Popescu.

 

Muntele Sidley este cel mai înalt vulcan din Antarctica şi face parte din “Cele şapte vârfuri vulcanice” ale lumii. Crina a devenit şi cel mai tânăr alpinist din lume şi prima femeie din lume care a încheiat circuitul “7 Volcanoes” – cei mai inalţi vulcani de pe cele 7 continente.

Crina Coco Popescu s-a născut în Râşnov, Braşov, şi face alpinism încă de la vârsta de şase ani, alături de tatăl său.

 

Sursa stirii si a imaginii: http://www.adevarul.ro/actualitate/eveniment/Alpinista_Crina_Coco_Popescu_intra_in_Cartea_Recordurilor_0_648535372.html

The following two tabs change content below.
Andra este unul dintre co-fondatorii aboutro.com si un calator avid. Cand nu coace cate o idee noua, pregateste ateliere de olarit in China, studiaza cate o calatorie noua si lucreaza la agenda fericirii.

Latest posts by Andra Miloiu (see all)