Într-o lume în IMG_20150317_190716care oamenii au uitat frumosul, într-o lume în care cuvintele sunt arme și nu alinare, într-o lume mereu pe fugă care nu mai are timp de introspecție, am găsit o oază. Ca într-un deșert lung și arzător, o oază de apă limpede. Un loc cu oameni care te opresc din fuga ta nebună către nicăieri și te fac să trăiești din nou lin, frumos.

Așa se face că ieri, ceainaria La un Ceai din București, a scos din temniță cuvintele și le-a redat puterea. Le-a înmânat mai apoi ție, trecătorului grăbit, și te-a îndemnat să recreezi cu ele…. frumosul. Am avut ocazia, ca, alături de oameni frumoși, să pot renunța pentru moment la eterna fugă pentru supraviețuire, pentru bani până la urmă, să o spun pe șleau, și să îmi cumpăr cafeaua în schimbul cuvintelor frumoase.

Am stat și m-am gândit cum, poate cu ocazia asta, au fost cupluri ce s-au reîndragostit, dedicându-și unul altuia câteva versuri, o ocazie atât de rară, având în vedere că în ziua de azi oamenii nu mai au timp să mai iubească frumos, doar să iubească, și poate nici atât.

Mi se umple inima de nostalgie când mă gândesc la vremurile line de altă dată, când versurile încă erau un mod de a iubi. Lumea a uitat însă puterea frumosului și se întreabă de ce nu mai funcționează unele lucruri, de ce e totul cu susul în jos.

Ei bine, iată că sunt oameni care știu cum arată normalitatea și vor să o împărtășească și cu ceilalți. Pot să spun că mi-a plăcut și că salut această inițiativă.

Eu zic să încercăm să reintroducem frumosul în viețile noastre, așa că m-am gândit să vă propun o excursie specială. Tot suntem noi călători înverșunați. Luați însă aminte că nu va fi ușor. Ceea ce vă propun eu acum necesită îndrăzneală.

Vă propun să fiți turiști ai sufletului vostru. Măcar pentru o zi, și să aduceți de acolo ceva frumos. Poate niște versuri, nu multe, pentru persoana iubită, sau, de ce nu, pentru voi înșivă.

Haideți să readucem frumosul în lume, să ne bucurăm de el și să nu uităm că el dă culoare vieților, călătoriilor, viselor noastre.

The following two tabs change content below.

Ana Maria Liliana Filip

Latest posts by Ana Maria Liliana Filip (see all)