IMG_20150311_074902Mai știți când vă povesteam eu de febra călătorului? Ei bine, ca să nu credeți că încerc să vă induc în eroare, a fost oficial dovedită științific.

Ei bine, concluzia e că nu ne confruntăm cu un virus cu care să ne infectăm la un moment dat, ci așa ne naștem, fiind vorba despre o genă. Ce noroc pe noi!

Pare-se că această genă, care ne face mai curioși, mai aventuroși, mai dispuși să încercăm lucruri noi, ar fi avut o importanță crucială în migrarea populațiilor antice către toate colțurile lumii.

N-am de gând acum să vă amețesc cu genetica, dar, ca să nu pară simple vorbe, cercetătorii au izolat gena cu pricina, aceasta numindu-se  DRD4-7R, sau mai pe înțelesul tuturor, “gena călătorului”.

Nu mă pot împiedica să nu mă gândesc la toate implicațiile acestui mic element al AND-ului nostru. Vă dați voi seama care ar fi fost astăzi înfățișarea Pământului dacă nu ar fi existat astfel de oameni?

În primul rând populația ar fi fost concentrată doar într-o mică zonă, respectiv zona de origine. Mai apoi, dacă nu ar fi existat marii cuceritori care să se încumete să străbată zone necunoscute, sau ostile, care să se încumete să împărtășească cu oameni străini cunoștințele lor totul ar fi fost diferit, practic, lumea pe care o cunoaștem și în care trăim, nu ar mai fi existat.

Ei bine, pe mine asta mă face să mă simt specială, și parcă știind, picioarele mele o iau din nou razna. Dar, dacă stau să mă gandesc, nu e vorba de un cerc exclusivist. Călătoriile sunt pentru toată lumea, fie că prezintă sau nu gena călătorului.

Spun asta pentru că, cel puțin pentru mine, călătoria înseamnă nu doar aventură ci auto-cunoaștere, formarea de legături cu oameni noi, lărgirea perspectivelor cu privire la întregul univers cultural.

Numai gândul de a sta tot mereu în același loc, de a nu vedea și a nu cunoaște, pe mine mă face să mă simt mică, neînsemnată.

Voi ce părere aveți despre călătorii și care este locul pe care îl ocupă în viața voastră?

The following two tabs change content below.

Ana Maria Liliana Filip

Latest posts by Ana Maria Liliana Filip (see all)