runningBine v-am regăsit, dragii mei!

Dacă pentru multă lume “E vremea să îți iei doctoria” poate suna înspăimântător, pentru noi e magic, așa-i?

Nu știu cum stați voi cu suprimarea simptomelor și încercarea de integrare în viața orașului, dar eu va mărturisesc că am probleme cu sevrajul. Din cauza lui, sunt momente în care picioarele mele au parcă o inteligență proprie, moment în care nu mai țin seama deloc de voința mea și fac ce vor ele.

Nu cred că ar fi bine să le stau în cale, să le spun “Hei! Gata! Cine vă credeți?” pentru că nu știu ce ar fi în stare sa facă… Nu e deloc de glumit cu “febra călătorului”, e foarte virulentă.  Ei bine, vă gândiți voi acum, “Asta ne mai trebuia! Un virus cu inteligență proprie!” Asta e! Dacă te-ai pricopsit cu el, trebuie să învățați să conviețuiți.

Secretul e să îi dai din când în când câte ceva, să creadă că e la conducere și că încă mai face ce vrea din tine. Dar trebuie sa fiți discreți, să nu carecumva să se prindă, și să vă treziți așa, din senin, în mijlocul săptămânii, înghesuiți fără voia voastră într-un tren, cu cine știe ce destinație îndepărtată.

Planul meu pentru sfârșitul ăsta de săptămâna e unul simplu. Nu am de gând să îl scarpin prea mult între coarne, așa că o să-l duc pe-aici pe-aproape, în București.

Pentru ziua de sâmbătă, m-am gândit să îi imbogățesc puțin cultura artistică, așa că am ales două variante. Nu mă prea pot hotărî, deci am să vă rog să mă ajutați, spunându-mi unde ați alege voi să mergeți.

Prima opțiune este recitalul de pian, violoncel și acordeon “Paris, mon amour”, care va avea loc de la ora 17:00 în Sala de Operă a Universității de Muzică din București. Cred că numele spectacolului spune totul. Vor fi interpretate piese ce ne vor plimba prin Paris pe aripi de note muzicale orânduite de Chopin, Galliano și alți compozitori renumiți.

Ce-a de a doua variantă, ar fi piesa de teatru “Un tramvai numit dorință”, ce va avea loc de la ora 19:00 la teatrul Odeon.

Pentru duminică, m-am gandit să îl amețesc puțin cu niște artă europeană. Am să-l duc la expoziția “Ars Amandi. Tema iubirii în arta europeană a secolelor XVI – XIX” ce are loc la Muzeul Național de Artă și pe care o găsim deschisă între orele 10 și 18.

După ce l-am amețit bine și l-am făcut să se simtă pe meleaguri străine, m-am gândit să-l duc puțin și pe la târgul de la Muzeul Țăranului Român, ca să se simtă așa, într-o adevarată excursie și să stea cuminte tot restul săptămânii.

Voi ce planuri aveți și unde v-ați duce în weekend virusul de “febra călătorului”?

The following two tabs change content below.

Ana Maria Liliana Filip

Latest posts by Ana Maria Liliana Filip (see all)