IMG_20150331_083125De ce șapte? Ei bine, e simplu! Dacă erau șase erau prea puține, iar dacă erau 8 erau prea multe. Aș putea să vă vorbesc zile întregi, sau chiar eternități despre primăvară. Nu o voi face, am să vă las să o descoperiți singuri.

În primul rând îmi plac mugurii frunzelor. Verdele crud și gingășia lor sunt suficiente să îmi facă ziua mai bună.

Îmi place apoi ploaia. Îmi place că nu e la fel de vijelioasă ca vara, dar nici înghețată ca toamna. Este molcomă și înmiresmată, aducând mirosul cerului cu ea.

Desigur, ador cerul. E mai îndepărtat și mai rece decât cel de vară, însă îți dă senzația aceea incomparabilă de nesfârșit, de nemurire. Îl las să îmi pătrundă în plămâni, ca un drog, ca un spirit. Să mă posede și să mă apropie de el.

Cântecul păsărilor în zori este însă neprețuit. Acum sunt cel mai voioase. Sunt sprintene și doar ce au sosit, așa că sunt pline de viață, expunându-și trilurile cele mai desăvârșite.

Îmi mai place noaptea. Noaptea de primăvară este cu totul aparte. Răcoarea ei te poate înspăimânta însă este atât de curată, de limpede. Luna șade rece alături de trena ei de stele și tot ce îți doreșți e să te lase să visezi la nesfârșit.

Iubesc florile, în special pe cele ale pomilor. Ele sunt atât de aproape de cer, iar tu nu poți decât să zâmbești la gândul că, într-o zi, vei putea fi și tu o floare. Vei putea răsări pe ramura unui pom. Sus. Cel mai sus, cel mai aproape de cerul pe care l-ai iubit când erai om. Stai și îl privești de acolo din lăcașul tău și te întrebi cum ar fi să îl atingi iar atunci începe ploaia. Te bucură mirosul ei, cu toate că, mirosul tău de floare îl acoperă. Într-o zi îți faci curaj, îți spui acum, acum pot să o fac, îl voi atinge. Atunci plonjezi. Vântul te înalță puțin, iar apoi încet, te va reda pământului din care ai venit. Nu te speria. Dacă te uiți în zare vei vedea că cerul sărută pământul. Trebuie doar să aștepți….

Și nu în ultimul rând, ador sentimentul de nemurire. Forța primăverii. O forță ce nu o întâlnești nicăieri altundeva. Totul reînvie în jurul tău și parcă spiritul ti-e mai ușor, e și el la început de drum, nemuritor.

Da… Îmi place nemărginirea, iar de aceea îmi place primăvara.

Vă place și vouă? De ce?

The following two tabs change content below.

Ana Maria Liliana Filip

Latest posts by Ana Maria Liliana Filip (see all)