IMG_20150904_071821Dacă mulți dintre noi, cei ce călătorim, ne putem declara iremediabil infectați cu virusul călătorului, până la urmă, care este resortul din spatele acestei continue neliniști, acestei căutări neîncetate?

Mi-am pus de multe ori această întrebare. Eu caut experiența necunoscutului. Imi place să vad și să cunosc, și mă îngrozește ideea că sunt atât de mică și de neînsemnată, că sunt atât de multe de vazut, atât de multe mistere de descoperit…

Vă puteți imagina că există oameni care se nasc, traiesc și mor în același loc, același oraș? Poate sunt eu defectă, bine nu sunt eu de vină, e virusul călătorului, dar eu nu aș putea concepe așa ceva. Nu pot să nu mă întreb în fiecare zi ce e acolo departe și cum să ajung să văd acel ceva.

Alții sunt în cautarea adrenalinei, a aventurii. Recunosc, nici eu nu o evit, și o apreciez din plin atunci cand o găsesc.Îmbogățirea culturii și a experientelor sunt deasemnea aspecte căutate de un călător, însă, mai înainte de toate, călătoria înseamnă și desprinderea de cotidian, de rutină, de reguli, de sterotipii.

Asta ma duce cu gandul că există două mari tipuri de călători, aventurierii si cei care vor doar să se relaxeze. Am auzit la un moment dat pe cineva spunând că o aventura nu e niciodată de dorit în timpul unei calatorii, moment în care eu am ramas puțin nedumerită. Mi-am dat mai apoi seama ca nu toata lumea are curajul să faca lucruri nemaifacute.

Mie imi sclipesc ochii doar gandindu-mă la toate posibilitățile nunei aventuri. Poate ca e doar verva tinereții. Poate curajul nesăbuitului. Eu însă nu aș putea concepe viața fără călătorii și nici călătoriile fără aventură. Numai de câte ori nu m-am rătăcit pe coclauri. Dar Pssst! asta e secret!

Voi de ce călătoriți și cum ați vedea călătoria ideală?

The following two tabs change content below.

Ana Maria Liliana Filip

Latest posts by Ana Maria Liliana Filip (see all)