speranta Cand ideea aboutro.com a aparut prima data in 2007, eram intr-o calatorie cu autobuzul admirand pe geam peisajul de afara. A durat aproape un an pana cand ideea s-a cristalizat si am ajuns la o forma cu care eram cu totii de acord. Nu ne luasem in considerare metode de monetizare, ci doar cum am putea prezenta informatiile despre Romania intr-un mod practic si atractiv. Pana azi, monetizarea nu a fost o prioritate.

Ne-au trebuit ani de munca ca echipa sa ajungem la formatul de azi al site-ului, iar acum vrem din nou o schimbare. A trecut perioada in care eram indragostiti de munca noastra din site. Acum suntem intr-o etapa in care putem sa admiram aboutro.com de la distanta in timp ce ii vedem imperfectiuniile si felurile in care ar putea fi imbunatit.

Credem ca informatiile si conceptul site-ului sunt in continuare actuale insa cu toate au nevoie de o directie mai clara si un focus mai concis. Abordarea noastra de tineri pe la 20 de ani, era una cat mai inclusiva. Intre timp am mai crescut si am invatat ca nu poti sa le faci pe toate si sa le faci bine. Asa ca a venit momentul sa redefinim ceea ce aboutro.com vrea sa fie:

Intru-un an de acum inainte ne dorim ca aboutro.com sa devina website-ul despre Romania cu cele mai diverse experiente culturale locale.

Ne dorim ca de peste tot din Romania sa prezentam cel putin:

  • 20 de experiente culinare autentice,
  • 20 de trasee culturale prin zonele fascinante din tara,
  • 20 de experiente de explorare a naturii frumoase din Romania,
  • 20 de experiente care sa introduca calatorii in traditiile romanesti,
  • 20 de experiente care sa insufle maiestria mestesugarilor romani,
  • 20 de experiente inspirate de mostenirea nostra istorica,
  • 20 de experiente care sa introduca calatorii in sfera culturala ce se dezvolta acum in Romania.

Speram ca aboutro-ul de acum cu informatiile despre obiectivele turistice din Romania sa vina ca o incurajare si un punct de pornire pentru experientele ce pot fi realizate pe taramul romanesc.

Pas cu pas ne dorim ca aboutro.com sa devina un loc de intalnire al calatoriilor ce exploreaza Romania, fie ei locali sau din tari indepartate si ai unor oameni curajosi si mandri de ceea ce are Romania mai frumos.

Cum definim o experienta?

Pentru noi, o experienta reprezinta o activitate de cateva ore care poate fi realizata intr-un grup si care ofera calatoriilor inscrisi posibilitatea de cunoastere si experimentare a unor elemente culturale romanesti. In acelasi timp prin experienta respectiva grupul sau persoana organizatoare castiga o anumita suma de bani in schimbul serviciului oferit.

Concret, care ar fi cateva astfel de experiente posibile in Romania? 

Un curs de gatit placinte cu telemea, un tur de degustare a vinurilor romanesti, un tur pietonal al Sibiului, o plimbare de jumatate de zi pe dealurile de sub Carpati, un atelier de olarit la Horezu, o vizita la cetatea Sarmizegetusa cu un ghid local.

Posibilitatile sunt nelimitate. Oricine poate veni cu cateva idei despre activitati pe pot fi realizate in regiunea in care locuieste.

 

De unde a venit ideea experientelor?

Dupa mai bine de 7 ani de calatorii atat in tara cat si in afara, am observat si inteles ceea ce face dintr-o calatorie, o traire de neuitat.

Orice loc din lume are potential turistic, are locuri, atractii, oameni si mancaruri care ii apartin si il fac unic. Calatorul este atras de acele locuri despre care a auzit, de oamenii care insufletesc taramul, de acele trairi noi si activitati care ii permit sa cunoasca o bucatica din tara pe care o viziteaza. In schimbul timpului si bugetului cheltuit acesta asteapta sa primeasca niste servicii si produse de calitate. Ca sa nu existe neintelegeri, calitatea nu vine la pachet cu o atitudine servila sau aroganta, ci calatorul vrea sa fie respectat acolo unde merge si binevenit de oamenii pe care ii intalneste.

Exista tari care au un potential turistic mult mai limitat sau care sunt la un nivel de dezvoltare national mai scazut fata de Romania, insa oamenii locului au gasit metode prin care sa prezinte putinul pe care il au si sa il valorifice. Putem invata de la ei si nu numai.

Schimbarea in turism nu trebuie sa vina numai din capul statului. Valorificarea turismului poate veni de la fiecare dintre noi. Impreuna putem contrui o Romanie turistica noua unde valoarea vine din cultura noastra, calitatea serviciilor noastre si ospitalitatea de care deja dam dovada.

 

Esti cu noi? Scrie-ne pe facebook sau trimite-ne un email si hai sa vedem cum putem invigora impreuna turismul romanesc.

 

love_ro

Sursa photo: pedalandplow.com

 

The following two tabs change content below.
Andra este unul dintre co-fondatorii aboutro.com si un calator avid. Cand nu coace cate o idee noua, pregateste ateliere de olarit in China, studiaza cate o calatorie noua si lucreaza la agenda fericirii.

Latest posts by Andra Miloiu (see all)